eWinner Pierwsza Liga ruszy 11 lipca!

13/05/2020 21:25:37

Jest decyzja w sprawie startu eWinner 1. Ligi! Rozgrywki mają ruszyć 11 lipca. Na razie nie wiadomo, czy uda się rozegrać fazę play-off. – To zależy od tego, czy z czasem kibice będą mogli wrócić na stadiony – tłumaczy Zbigniew Fiałkowski z GKSŻ.

– W przyszłym tygodniu składamy wniosek do Ministerstwa Sportu z prośbą o zezwolenie na rozpoczęcie sezonu w eWinner 1. Lidze. Zostaną w nim zawarte wszystkie wymagane dokumenty. Jednym z nich będą dokładane zasady sanitarne. Wystąpimy także o zgodę na imprezy pod egidą FIM, FIM Europe i PZM – mówi nam Zbigniew Fiałkowski.

Wszystkie osiem klubów eWinner 1. Ligi chce przystąpić do rywalizacji. – Czekamy na ostateczne rozstrzygnięcia w sprawie Lokomotivu Daugavpils. Sezon ma rozpocząć się 11 lipca. Od 6 do 11 czerwca kluby pierwszej ligi będą podpisywać aneksy finansowe z żużlowcami – tłumaczy Fiałkowski.

Na razie nie wiadomo, czy uda się rozegrać fazę play-off. – Telewizja pokaże na żywo dwa spotkania z każdej kolejki. Faza play-off zależy od decyzji rządowych. Jeśli kibice będą mogli wrócić na stadiony, to na pewno będzie o to zdecydowanie łatwiej. Poza tym nadal trwają rozmowy z platformą Canal + na temat możliwości technicznych dotyczących transmisji ze wszystkich spotkań. Ta kwestia jest w toku. Na bieżąco będziemy informować o ustaleniach – podsumowuje Fiałkowski.

źródło: polskizuzel.pl

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.