PGE Ekstraliga

Edward Mazur chce wskoczyć do składu Jaskółek

W piątkowym sparingu w Ostrowie Wielkopolskim bardzo dobrze spisał się Edward Mazur, który wywalczył osiem punktów w czterech startach. Zawodnik liczy, że dostanie w niedługim czasie szansę na start w pierwszym składzie Unii Tarnów.

Dla juniora Jaskółek, piątkowy sparing był świetną okazją do pokazania się Markowi Cieślakowi. – To był dobry sprawdzian szczególnie dla zawodników, którzy w niedzielę w meczu ligowym będą walczyli w Bydgoszczy na podobnym torze. Te zawody były potrzebne także mojej osobie, bo jak dotąd miałem mało okazji do zaprezentowania się w tym roku – powiedział.

Edward Mazur był zadowolony ze swojego startu. – Cieszę się ze swojego dobrego startu. Także trener był zadowolony. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie szło w dobrą stronę. Nie ukrywam, że bardzo zależy mi na tym aby wskoczyć do składu – mówi.

W najbliższych tygodniach juniorów Unii czeka kilka imprez młodzieżowych. Już w następnym w tym tygodniu rozpoczyna się Liga Juniorów, a w kolejnym MDMP.  –  We wtorek i środę mam zaplanowane starty w lidze juniorów. Potem czekają nas zawody MDMP na torze w Tarnowie. Także nie będę mógł narzekać na brak jazdy – zakończył Edward Mazur.

saletrosanazoty-startokocim

Partnerzy medialni