PGE Ekstraliga

Dwie Jaskółki pojadą w Szwecji

W dniu dzisiejszym zostaną rozegrane 4 mecze Szwedzkiej Elitserien. Wystąpią w nich tylko dwie Jaskółki. W meczu Piraterny Motala z Elit Vetlandą w drużynie gości pojedzie Martin Vaculik. W spotkaniu nie wystartuje Janusz Kołodziej, któremu przytafiły się dwa bardzo słabe mecze z rzędu. Koldi zdecydował się zostać w Polsce i popracować nad sprzętem, tak aby podobne wyniki się już nie przytrafiły. W drużynie Piratów nie wystąpi Maciej Janowski. Ostatnie występy w lidze Szwedzkiej nie były dla niego udane, a dodatkowo wczoraj zanotował groźnie wyglądający upadek w Anglii.

W meczu Hammarby Sztokholm – Vastervik Speedway mieliśmy początkowo oglądać dwóch reprezentantów Unii Tarnów. Wystąpi oczywiście Artem Laguta. Rosjanin jest ostatnio w wybornej formie. Zdobywa bardzo dużo punktów niezależnie czy startuje na domowym torze czy na wyjeździe. Dziś pojedzie w parze z Rafałem Okoniewskim. W meczu miał wystartować również Leon Madsen, ale Duńczyk już podczas ligowego spotkania w Zielonej Górze zgłaszał problemy ze zdrowiem. Prawdopodobnie znów potrzebna będzie seria badań. Trener Hammarby nie ryzykował i zdecyował się na zastąpienie Madsena przez Andrieja Karpova.

Wszystkie spotkania zostaną rozegrane o godzinie 19.00. Bezpośrednio po nich zapraszamy na relację.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana