PGE Ekstraliga

Duże zainteresowanie otwartym treningiem Jaskółek!

W niedzielę 9 listopada na mini torze w Mościcach odbył się otwarty trening UKS Jaskółek pod nazwą „I Ty możesz zostać żużlowcem” w którym udział mogły wziąć wszystkie chętne dzieci powyżej szóstego roku życia. Impreza cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem, które przerosło frekwencyjne oczekiwania.
Organizatorzy niedzielnego treningu przygotowali dla najmłodszych sporo atrakcji. Oprócz jazdy na motocyklach do mini żużla pod okiem trenera Mirosława Cierniaka i Pawła Barana wszyscy obecni mieli do dyspozycji tor, na którym mogli pościgać się na własnych motocyklach. W przerwach pomiędzy poszczególnymi turami na torze prezentowali się zawodnicy UKSu Jaskółki. Wśród pozostałych atrakcji wymienić należy amfibię oraz quady, które udostępnili najmłodszym tarnowscy strażacy. Dodatkowo można było się przejechać na trójkołowym motocyklu, który także cieszył się dużą popularnością. Wszyscy obecni mogli podziwiać zabytkowe motocykle żużlowe z silnikami stojącymi, które prezentował Krzysztof Małek, a także motocykle do mini żużla.
Oprócz jazdy na motocyklach zorganizowano konkurs przeciągania liny, a także mecz piłki nożnej. Wszystkie dzieci otrzymały z rąk Mirosława Cierniaka oraz dyrektora sportu UMT Marka Barana gadżety i nagrody, które ufundował Urząd Miasta Tarnowa.

Niedzielny trening na pewno można zaliczyć do udanych. Wszystkie dzieci, jak i ich opiekunowie byli bardzo zadowoleni z formy treningu jak i samej organizacji. Mamy nadzieję, że poprzez udział w dzisiejszym treningu niedługo w kadrze UKSu pojawią się nowi zawodnicy.
UKS Jaskółki z Mirosławem Cierniakiem na czele bardzo dziękuje wszystkim, którzy przyczynili się do tego, aby dzisiejsza impreza się odbyła.

saletrosanazoty-startokocim

Partnerzy medialni