Donatan i Cleo w Tarnowie – konkurs!

23/04/2014 0:00:00

25 kwietnia w Śmignie w Clubie 139 wystąpi duet Donatan & Cleo, który zasłynął wielkim hitem ostatnich miesięcy ” My Słowianie„. W 2014 roku Donatan i Cleo będą reprezentować tym utworem Polskę podczas 59. Konkursu Piosenki Eurowizji. Na uczestników koncertu czekają liczne konkursy z cennymi nagrodami. Start imprezy od godz. 20:00. Bilety do kupienia przy wejściu. Rezerwacja lóż i więcej informacji pod nr: 605 139 139

Donatan produkcją muzyki zajmuje się od 2002 roku, zadebiutował na płycie Brudne południe wydanej w 2007 roku. Kolejnymi produkcjami były płyty 2cztery7, Gurala oraz Mesa. W latach późniejszych współpracował m. in. z takimi wykonawcami jak: PIH, Pyskaty, Chada, WdoWa,Pezet, Małolat, Paluch, Sheller, Massey, Waldemar Kasta, czy Onar.

Jego muzyka komponowana jest w charakterystycznym stylu opartym na partiach całościowo granych lub rzadko przeplatanych z. W 2012 roku został sklasyfikowany na 10. miejscu w rankingu 20 najlepszych polskich producentów według czasopisma Machina.

Cleo była członkinią chóru gospel Soul Connection. Związana także ze środowiskiem hip-hopowym. W 2011 roku wzięła udział w pierwszej edycji programu X Factor, w którym na castingu wykonała utwór „Proud Mary” z repertuaru Tiny Turner i nie przeszła do kolejnego etapu. Brała udział w I edycji konkursu muzycznego „Studio Garaż”, gdzie zajęła pierwsze miejsce w kategorii rhythm and blues. Współpracowała m.in. z takimi wykonawcami jak: Tusz Na Rękach, Onar, W Zmowie, Ramona 23 oraz WSRH.

Od 2013 roku współpracuje z Donatanem. 25 lutego 2014 roku w programie Świat się kręci na TVP1 oficjalnie ogłoszono, iż wraz z Donatanem będzie reprezentowała Polskę podczas 59. Konkursu Piosenki Eurowizji z utworem „My Słowianie”. Wystąpią 8 maja, w pierwszej połowie drugiego półfinału festiwalu.

W związku z koncertem Unia Tarnów ŻSSA organizuje dla swoich Fanów konkurs, w którym do wygrania będą 2 podwójne zaproszenia na koncert. Zasady są bardzo proste. Należy jak najszybciej odpowiedzieć na pytanie konkursowe. Aby to zrobić należy wysłać e-mail na adres: redakcja@unia.tarnow.pl W temacie należy wpisać „Donatan i Cleo – konkurs” natomiast w treści wiadomości podać prawidłową odpowiedź oraz dane kontaktowe (imię, nazwisko, adres, numer telefonu). Dwie najszybsze osoby otrzymają wspomniane zaproszenie, które odebrać będzie można w piątek w godzinach 8-15 w siedzibie klubu przy ulicy Zbylitowskiej 3 w biurze rzecznika prasowego. Pytanie konkursowe brzmi: Proszę podać datę wydania singla „My Słowianie”.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie.