Dawid Rempała zostaje w Tarnowie!

10/25/2019 14:39:27
Marcin Michoń

W piątek warunki nowej umowy uzgodnił Dawid Rempała. Dla juniora będzie to już trzeci sezon w barwach Jaskółek. W sezonie 2018 ze względu na wiek startował tylko w zawodach młodzieżowych, a w niedawno zakończonych rozgrywkach mógł już reprezentować nasz klub w lidze. Dawid Rempała to najmłodszy z klanu Rempałów, syn Tomasza Rempały. Licencję uzyskał wiosną 2018 na torze w Gnieźnie.

Unia Tarnów uzgodniła do tej pory kontrakty także z Peterem Ljungiem, Danielem Kaczmarkiem, Ernestem Kozą oraz Mateuszem Cierniakiem.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco