PGE Ekstraliga

Dawid Knapik: „Uczę się nowych nawierzchni i nabieram doświadczenia”

Przemysław Frączek

Jeden punkt we wczorajszym meczu zdobył Dawid Knapik. Jego akcja w drugim biegu zawodów wywołała jednak duże brawa tarnowskiej publiczności – Z tego pierwszego startu jestem naprawdę bardzo zadowolony. Faktem jest, że całą tą akcję na torze zaplanowałem i przemyślałem. Później po wyprzedzeniu Huberta starałem się kontrolować sytuację. Nie odrabiał do mnie dystansu, dlatego cieszę się, że tak to wyszło – rozpoczął Dawid.

W drugim starcie Dawida również była szansa na punkty, jednak dużo bardziej doświadczeni zawodnicy ostatecznie nie pozwolili Dawidowi na kolejną zdobycz – Tak, drugi mój wyścig też fajnie się dla mnie ułożył. Zawodnicy pojechali szeroko, ja skróciłem do krawężnika. Popełniłem jednak błąd na wyjściu z wirażu. Grzegorz Walasek wszedł mi pod łokieć i nie udało się zdobyć żadnego punktu – powiedział nasz młodzieżowiec.

Nasz junior jeździ odważnie mimo odniesionej niedawno kontuzji. Profesjonalna rehabilitacja pozwoliła jednak szybko dojść do zdrowia – Z moim zdrowiem jest już wszystko w porządku. Klub natychmiast zapewnił mi odpowiednią opiekę medyczną i rehabilitację w klinice Reha-Medica. Z tego miejsca chciałem bardzo podziękować rehabilitantom. Wykonali świetną robotę. Nie odczuwam już tej kontuzji i bardzo dobrze czuję się na torze – dodał.

Na koniec Dawid przyznał, że bardzo ważne są dla niego również zawody młodzieżowe – To dla mnie bardzo ważne, że oprócz meczów ligowych mam tak dużo zawodów młodzieżowych. Ciągle poznaję nowe tory. Na wielu z nich jeszcze nigdy wcześniej nie jeździłem. Uczę się nowych nawierzchni i nabieram doświadczenia – zakończył Dawid Knapik.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana