PGE Ekstraliga

Daniel Kaczmarek nowym zawodnikiem Jaskółek!

Marcin Michoń

Daniel Kaczmarek podpisał dzisiaj dwuletni kontrakt z Grupą Azoty Unią Tarnów. Dla aktualnego Młodzieżowego Indywidualnego Mistrza Polski sezon 2019 będzie pierwszym w gronie seniorów.

Urodzony 2 czerwca 1997 zawodnik jest wychowankiem leszczyńskich Byków licencję uzyskał w 2012 roku. W swojej karierze reprezentował dotąd barwy klubów z Leszna, Opola, Krakowa, Krosna oraz Torunia, gdzie startował przez ostatnie dwa lata. Jest dwukrotnym złotym medalistom MIMP (2016 oraz 2018). Zdobywał medale MMPPK (złoto w 2016, srebro w 2015, oraz brąz w 2017). Dwukrotnie startował jako zawodnik z Dziką Kartą w Grand Prix, ale bez większych sukcesów.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana