Cała eWinner 1. Liga w telewizji. Mecze w sobotę i niedzielę!

06/20/2020 16:28:07
Marcin Michoń

Już 11 lipca rozgrywki wznowi eWinner Pierwsza Liga. Unia Tarnów pierwszy mecz rozegrana na wyjeździe ze Zdunek Wybrzeżem Gdańsk, z kolei tydzień później na własnym torze zmierzy się z ekipą z Torunia. Jest bardzo duża szansa, że wszystkie spotkania ligowe będą transmitowane w telewizji.

– Jest
 bardzo blisko porozumienia z telewizją Canal Plus, które sprawi, że wszystkie mecze eWinner 1. Ligi będzie można zobaczyć w telewizji. Kluby dostaną okno reklamowe na świat, a kibice wielkie emocje
– mówi przewodniczący GKSŻ Piotr Szymański.

Cała eWinner 1. Liga w telewizji. Tak będzie w sezonie 2020. – Przed startem rozgrywek podamy konkrety, ale już można mówić, że tak będzie, więc kibice będą zadowoleni. Dostaną przecież cały weekend żużla. Wliczając wszystkie klasy rozgrywkowe od piątku do niedzieli emocji w telewizji nie zabraknie – stwierdza Szymański.

Pierwotnie miało być tak, że mecze eWinner 1. Ligi miały być dwa. Jeden nSport+ miało pokazywać w sobotę o 16.00, drugi w niedzielę o 14.00. W sytuacji, w której telewizja ma pokazać wszystkie spotkania, plan się nieco zmienia. Niedzielne spotkanie zostaje, a w sobotę do jednego meczu w nSport+ dojdą dwa, które zostaną pokazane w internetowym kanale stacji, która posiada prawa do eWinner 1. Ligi.

– Jeszcze doprecyzowujemy kolejki i termin, ale wszystko wskazuje na to, że trzy mecze będą w sobotę, jeden w niedzielę – komentuje Szymański.

źródło: polskizuzel.pl

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD