PGE Ekstraliga

Buczek wraca do Elite League

Po krótkim rozbracie z brytyjską Elite League, kontraktem z Leicester Lions związał się Krzysztof Buczkowski. Zawodnik Grupy Azoty Unii Tarnów w poprzednim sezonie reprezentował barwy Peterborough Panthers, gdzie planował pozostać również na sezon 2014, jednak działacze Panter zdecydowali się na starty w Premier League.

Zawodnik Jaskółek nie ukrywa zadowolenia z powrotu na Wyspy, ponieważ będzie miał więcej okazji do startów w ciągu tygodnia. – Cieszę, że wracam do brytyjskiej ligi. Przed sezonem 2014, planowałem zostać w Peterborough, jednak wszystko się zmieniło poprzez wycofanie mojej dotychczasowej drużyny. Dla mnie osobiście częstotliwość startów jest bardzo ważna, a to jest duża przewaga angielskich rozgrywek. Liga brytyjska miała duży wkład na mój rozwój, wiele się nauczyłem, a mam nadzieję, że jeszcze więcej wyniosę z nowego klubu i toru. W Peterborough poznałem wiele wspaniałych osób i czułem się tam jak w domu. Mam nadzieję, że mała odległość pomiędzy miastami sprawi, że wiele z tych osób przyjedzie mnie wspierać, gdy będę zdobywał punkty dla nowej drużyny – powiedział zawodnik Grupy Azoty Unii Tarnów.

Krzysztof Buczkowski zadebiutuje w swoim nowym zespole już w najbliższą środę.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana