Bartosz Zmarzlik Najlepszym Sportowcem Polski 2019!

01/06/2020 8:05:04
Marcin Michoń

Bartosz Zmarzlik został wybrany Najlepszym Sportowcem Polski 2019 roku w 85. Plebiscycie Przeglądu Sportowego. Indywidualny Mistrz Świata na żużlu wyprzedził w klasyfikacji końcowej Roberta Lewandowskiego i Pawła Fajdka. Zwycięstwo Zmarzlika jest ogromnym osiągnięciem całej dyscypliny. Tym samym zawodnik Stali Gorzów powtórzył sukces Tomasza Golloba z 1999 roku.

Klasyfikacja końcowa 85. Plebiscytu na Najlepszego Sportowca Polski 2019 roku:

1. Bartosz Zmarzlik (żużel)
2. Robert Lewandowski (piłka nożna)
3. Paweł Fajdek (rzut młotem, lekkoaltetyka)
4. Sztafeta żeńska 4x400m – Iga Baumgart-Witan, Patrycja Wyciszkiewicz-Zawadzka, Małgorzata Hołub-Kowalik, Justyna Święty-Ersetic (lekkoatletyka)
5. Dawid Kubacki (skoki narciarskie)
6. Kamil Stoch (skoki narciarskie)
7. Wilfredo Leon (siatkówka)
8.Piotr Lisek (skok przez tyczkę)
9. Marcin Lewandowski (lekkoatletyka)
10. Mateusz Ponitka (koszykówka)

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD