Awizowany skład na mecz w Daugavpils

09/15/2020 10:31:32
Marcin Michoń

W piątek 18 września Unia Tarnów zmierzy się w Daugavpils z Lokomotivem w zaległym spotkaniu X kolejki eWinner Pierwszej Ligi Żużlowej. Początek zawodów zaplanowano na 17:00 czasu polskiego.

Menadżer Tomasz Proszowski podał dzisiaj awizowane zestawienie Jaskółek na ten mecz. W składzie doszło do jednej zmiany – Michała Gruchalskiego zastąpił Daniel Kaczmarek. W pierwszym meczu obu drużyn tarnowianie wygrali na domowym torze 49:41.

Unia Tarnów
1. Kim Nilsson
2. Daniel Kaczmarek
3. Artur Mroczka
4. Ernest Koza
5. Peter Ljung
6. Przemysław Konieczny
7. Mateusz Cierniak

Lokomotiv Daugavpils
9.Kjastas Puodżuks
10. Pontus Aspgren
11. Jewgienij Kostygow
12. Danił Kołodinski
13. Andriej Kudriaszow
14. Francis Gusts

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD