PGE Ekstraliga

Awizowany skład Jaskółek na mecz w Zielonej Górze

Marcin Michoń

W niedzielę 26 sierpnia o godzinie 17:00 Grupa Azoty Unia Tarnów zmierzy się wyjazdowym meczu z Falubazem Zielona Góra. Spotkanie rozstrzygnie, która z drużyn opuści szeregi PGE Ekstraligi. Transmisja na żywo w nSport+.

W pierwszym meczu tarnowianie wygrali 47:43. Teraz do utrzymania Jaskółki potrzebują wywalczenia minimum 43 punktów w niedzielnych meczu – wówczas nasza drużyna zajmie siódme miejsce i pojedzie jesienią baraż z drugą drużyną Nice 1. Ligi Żużlowej. Aby zająć bezpieczne szóste miejsce w ligowej tabeli Grupa Azoty Unia Tarnów musi zremisować, bądź wygrać mecz z Falubazem oraz czekać na rozstrzygnięcie meczu częstochowian z grudziądzanami.

Dzisiaj poznaliśmy awizowany skład tarnowian na mecz XIV kolejki PGE Ekstraligi.

Grupa Azoty Unia Tarnów
1. Nicki Pedersen