Awizowane składy na mecz z Toruniem

07/16/2020 13:58:32
Marcin Michoń

W niedzielę 19 lipca Unia Tarnów na torze w Mościcach podejmie eWinner Apator Toruń w ramach II kolejki eWinner Pierwszej Ligi Żużlowej. Początek spotkania zaplanowano na 14:00,  a transmisję na żywo przeprowadzi nSport+.

W pozostałych spotkaniach II kolejki zmierzą się Lokomotiv Daugavpils ze Zdunek Wybrzeżem Gdańsk, Abramczyk Polonia Bydgoszcz z Orłem Łódź, oraz Car Gwarant Kapi Meble Budex Start Gniezno z Arged Malesa TŻ Ostrovia Ostrów. Wszystkie te spotkania zaplanowano na sobotę.

Dzisiaj menadżerowie Tomasz Bajerski i  Tomasz Proszowski przedstawił awizowane zestawienia swoich drużyn na niedzielny mecz w Tarnowie. W składzie gości nie ma niespodzianek. Z kolei w zestawieniu Jaskółek brakuje na ten moment jeszcze Daniela Kaczmarka i Michała Gruchalskiego.

eWinner Apator Toruń
1. Tobiasz Musielak
2. Adrian Miedziński
3. Jack Holder
4. Chris Holder
5. Wiktor Kułakow
6. Igor Kopeć-Sobczyński
7. Kamil Marciniec

Unia Tarnów
9. Kim Nilsson
10. Ernest Koza
11. Artur Mroczka
12. Mateusz Gzyl
13. Peter Ljung
15. Mateusz Cierniak

Informacje organizacyjne i sanitarne dostępne TUTAJ.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD