Awizowane składy na mecz z Orłem!

05/02/2019 12:37:36
Marcin Michoń

W niedzielę 5 maja o 14:30 Unia Tarnów podejmie na własnym torze Orzeł Łódź w ramach spotkania V kolejki Nice Pierwszej Ligi Żużlowej. Jaskółki mają do tej pory na swoim koncie dwa zwycięstwa ligowe, a goście jedno, ale na swoim koncie dwa mniej rozegrane mecze.

Dzisiaj trenerzy obu drużyn przedstawili awizowane składy swoich drużyn. Trener Lech Kędziora w stosunku do poprzednich spotkania dokonał zmian w składzie, dając szansę na debiut ligowy Danielowi Jeleniewskiemu. Pary Orła Łódź poprowadzą Rafał Okoniewski, Kai Huckenbeck i Tobiasz Musielak. Z kolei menadżer Tomasz Proszowski postawił na sprawdzoną trójkę prowadzących pary – Petera Ljunga, Viktora Kulakova i Artura Czaję.

W przypadku przełożenia sobotniego półfinału Speedway of Nations w Landshut na niedzielę mecz w Tarnowie zostanie odwołany z racji występu w tych zawodach Petera Ljunga.

Orzeł Łódź
1. Rafał Okoniewski
2. Rohan Tungate
3. Kai Huckenbeck
4. Daniel Jeleniewski
5. Tobiasz Musielak
7. Kamil Kiełbasa

Unia Tarnów
9. Peter Ljung
10. Ernest Koza
11. Artur Czaja
12. Daniel Kaczmarek
13. Viktor Kulakov
15. Mateusz Cierniak

Informacje organizacyjne dostępne są TUTAJ.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH