Artur Mroczka zostaje w Tarnowie!

10/31/2019 10:17:14
Marcin Michoń

Artur Mroczka ustalił dzisiaj warunki nowej umowy z Unią Tarnów. Tym samym będzie to dla Niego już piąty rok w barwach Jaskółek. Miniony sezon nie był do końca udany dla Artura Mroczki. Po dobrym początku sezonu doznał przykrej kontuzji w Gdańsku, która wykluczyła go z jazdy na większą część sezonu w Nice Pierwszej Lidze Żużlowej. Ostatecznie w siedmiu meczach wykręcił średnią na poziomie 1,5pkt/bieg.

Unia Tarnów uzgodniła do tej pory kontrakty także z Peterem Ljungiem, Danielem Kaczmarkiem, Ernestem Kozą oraz Mateuszem Cierniakiem i Dawidem Rempałą.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco