Artur Mroczka przejdzie operację

04/09/2019 10:28:39
Przemysław Frączek

Kontuzjowany w niedzielnym meczu Artur Mroczka przejdzie jutro (tj. w środę 10 kwietnia) operację w krakowskiej klinice. Po serii badań jakie zostały wykonane podjęto decyzję, że operacja będzie konieczna i korzystna pod kątem dalszej rehabilitacji. Zarząd Unii Tarnów ŻSSA był cały czas w kontakcie ze specjalistami, a dzięki pomocy Pana Grzegorza Sobańskiego z Centrum Rehabilitacji Reha-Medica w Tarnowie podjęto decyzję, że operacja zostanie przeprowadzona w Krakowie. Już w czwartek Artur zostanie wypisany do domu i rozpocznie rehabilitację. Przerwa w startach ma potrwać około miesiąc.

Kontuzja Mroczki stawia całą drużynę przed trudną sytuacją. Zarząd Unii Tarnów ŻSSA jest obecnie w kontakcie z czterema zawodnikami, którzy potencjalnie mogliby zastąpić Artura Mroczkę. Wstępne rozmowy zostały już przeprowadzone. Pewne jest jednak to, że jeśli pogoda pozwoli na przeprowadzenie sobotnich zawodów, to w tym meczu miejsce Artura Mroczki zajmie Przemysław Konieczny. W obliczu bardzo dobrej postawy drużyny na progu sezonu Zarząd nie chce podejmować pochopnych decyzji na szybko.

Po pierwsze bardzo chciałem podziękować Panu Grzegorzowi Sobańskiemu z Centrum Rehabilitacji Reha-Medica w Tarnowie za pomoc w organizacji procesu leczenia i rehabilitacji. Mam ogromną nadzieję, że dzięki pomocy specjalistów Artur szybko wróci do pełni sił. Dwa rozegrane dotąd mecze pokazały, że drużyna jest dobrze przygotowana do sezonu, a zawodnicy będą walczyć w każdym meczu, bo naszym celem jest jak najwyższe miejsce w ligowej tabeli. Dziękuję też wszystkim kibicom za wyrazy wsparcia dla Artura. Ta drużyna jedzie przede wszystkim dla Was, a teraz szczególnie potrzebuje Waszego wsparcia i obecności podczas meczów ligowych, o co serdecznie proszę – powiedział Łukasz Sady, prezes Unii Tarów ŻSSA.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH