Artur Mroczka Jaskółką!

12/15/2014 13:50:28

W poniedziałek list intencyjny z Unią Tarnów podpisał Artur Mroczka, który tym samym dołącza do Janusza Kołodzieja, Martina Vaculika, Kennetha Bjerre oraz Ernesta Kozy. Artur Mroczka jest wychowankiem GTŻu Grudziądz, a licencję żużlową zdobył w 2006 roku. Od tego czasu reprezentował barwy macierzystej drużyny, następnie Stali Gorzów, a ostatnio gdańskiego Wybrzeża. Do największych sukcesów urodzonego 2 listopada 1989 roku zawodnika zaliczyć trzeba trzy medale Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów w tym dwa złote. W rozgrywkach o Drużynowe Mistrzostwa Polski w swoim dorobku ma dwa medale – srebrny i brązowy. Indywidualnie w 2008 roku sięgnął po Indywidualne Mistrzostwo Europy Juniorów, oraz po Brązowy Kask. Do końca tygodnia powinna wyjaśnić się sytuacja piątek seniora w tarnowskiej drużynie.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco