Artur Czaja wraca do Tarnowa!

07/11/2018 10:01:07

Dzisiaj umowę z Grupą Azoty Unią Tarnów parafował Artur Czaja, który po roku startów w Rybniku wraca do naszej drużyny.

Artur Czaja to urodzony w 1994 roku wychowanek klubu z Częstochowy. W latach 2011-2014 oraz 2016 reprezentował barwy klubu z Częstochowy. W sezonie 2015 zdobywał punkty dla Stali Rzeszów, w sezonie 2017 punktował dla Grupy Azoty Unii Tarnów, a rok później dla ROW Rybnik.

Tuż po podpisaniu kontraktu Artur przyznał z uśmiechem, że wybór klubu był dla niego bardzo prosty – W ogóle nie musiałem się zastanawiać nad wyborem klubu. Od dawna wiedziałem gdzie chcę jeździć. Mam nadzieję, że zostanę tutaj dłużej niż jeden sezon – przyznał.

Ważnym ogniwem będzie także współpraca z Jackiem Rempałą, którego znów będzie miał obok siebie – Z Panem Jackiem Rempałą współpracujemy cały czas, ale wiadomo, że współpraca na odległość to nie to samo. Teraz wracam do Tarnowa i po prostu będę miał go obok siebie. Wierzę, że znów wszystko ułoży się naprawdę dobrze – dodał Czaja.

Nasz zawodnik podkreśla, że w tym sezonie nie będzie słabych zespołów w Nice 1. LŻ – W Tarnowie będzie ciekawy zespół, ale wygląda, że w tym sezonie każdy zespół w tej lidze będzie dobry. Chcemy robić to, co do nas należy. Mi osobiście bardzo zależy, żeby robić wyniki nie gorsze niż te sprzed dwóch lat, a mam nadzieję, że będą jeszcze lepsze – powiedział.

Celów indywidualnych Artur jednak nie chciał precyzować – Zawsze mam swoje cele na sezon, jednak nie chciałbym o tym głośno mówić. Na pewno będę mocno dążył do ich zrealizowania. Jestem pewien, że jazda w Tarnowie mi w tym pomoże, bo bardzo dobrze się tutaj czuję – zakończył.

O kolejnych kontraktach będziemy wkrótce informować.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel