PGE Ekstraliga

Artem wystartuje w meczu Polska – Rosja

Artem Łaguta wystartuje dzisiaj w meczu Polska – Rosja w Ostrowie Wielkopolskim. Zawodnik Unii Tarnów początkowo miał nie brać udziału w tych zawodach, ale z powodu nieobecności Emila Sajfutdinowa został powołany do drużyny „Sbronej”.

Przypomnijmy, że dzisiejszy pojedynek jest rewanżem za październikowy mecz rozgrywany w ramach Memoriału Anatolija Stiepanowa. Same zawody okazały się strzałem w dziesiątkę, ponieważ na trybunach zasiadł komplet publiczności, a walka o zwycięstwo toczyła się do samego końca. Ostatecznie padł wynik remisowy – 45:45.

Liczymy na dobry występ Artem w tych zawodach, które na pewno będą dobrym przygotowaniem przed niedzielnym meczem derbowym w Rzeszowie.

Składy drużyny:

Polska: