Artem Łaguta i Greg Hancock podpisali kontrakty

12/13/2013 0:00:00

W ostatnich dniach do siedziby Klubu wpłynęły podpisane kontrakty Artema Łaguty i Grega Hancocka. Tym samym Jaskółki zamknęły budowę składu na nowy sezon.

Obaj zawodnicy ustalili warunki swoich umów z Jaskółkami już dużo wcześniej. – Rzeczywiście Greg i Artem podpisali kontrakty dość późno, jednak na przeszkodzie stanęło kilka przeszkód, niezależnych od nas. Cieszymy się, że udało się zbudować mocną drużynę, która została wzmocniona Gregiem powinna skutecznie powalczyć o pierwszą czwórkę – powiedział rzecznik klubowy Łukasz Izak.

Dla Rosjanina będzie to drugi rok z rzędu startów w Tarnowie. Poprzedni sezon był dla niego bardzo udany, ze średnią powyżej dwóch punktów na bieg uplasował się zaraz za czołową dziesiątką zawodników Enea Ekstraligi, będąc liderem Jaskółek w przeciągu całego sezonu.

Z kolei dla utytułowanego Amerykanina będzie to powrót do Tarnowa po roku spędzonym w Bydgoszczy. Greg Hancock z Jaskółką na plastronie w sezonie 2012 wywalczył złoty medal Drużynowych Mistrzostw Polski.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH