Akcja „TO TY POWIEDZ STOP PIJANYM KIEROWCOM”

06/05/2014 0:00:00

Mimo licznych apeli i akcji skłaniających kierowców do bezpiecznej jazdy pojazdami mechanicznymi, ciągle jesteśmy świadkami wypadków spowodowanych przez nietrzeźwych kierujących. W odpowiedzi na zagrożenia drogowe młodzież uczęszczająca na zajęcia Grafiki Komputerowej w Pałacu Młodzieży w Tarnowie, pragnie kontynuować akcję „TO TY POWIEDZ STOP PIJANYM KIEROWCOM”, którą 3 lata temu zainicjowała Młodzieżowa Rada Miejska w Tarnowie. Projekt ma na celu dotarcie do osób nadużywających alkoholu poprzez już wypracowaną, skuteczną kampanię propagującą bezpieczeństwo i trzeźwość na drogach.

Podobnie jak w 2011 roku, młodzież z Pałacu Młodzieży w Tarnowie uczęszczająca na zajęcia z grafiki komputerowej wraz z wolontariuszami Młodzieżowego Centrum Wolontariatu zaangażowana będzie w rozdawanie materiałów informacyjnych – ulotek i magnesów oznaczonych hasłem „TO TY POWIEDZ STOP PIJANYM KIEROWCOM”. Dodatkowo w ramach projektu, zainteresowani będą mogli przymierzyć alkogogle symulujące sytuację kierowcy po wypiciu alkoholu i spróbować poprowadzić w tym stanie zdalnie sterowany samochód przygotowany przez Pracownię Modelarską Pałacu Młodzieży. Akcję uświetni obecność członków Klubu Motocyklowego RIDERS of IPA Tarnów.

Dzięki uprzejmości Unii Tarnów Żużlowej Sportowej Spółce Akcyjnej, akcja „TO TY POWIEDZ STOP PIJANYM KIEROWCOM” odbędzie się 8 czerwca na Stadionie Miejskim w TarnowieMościcach, w trakcie meczu żużlowego Grupa Azoty Unia TarnówBetard Sparta Wrocław o godzinie 19:00.

Przeprowadzenie happeningu możliwe będzie dzięki wsparciu lokalnych firm i instytucji. Patronat medialny nad wydarzeniem objęło radio RDN Małopolska.

Serdecznie zapraszamy Wszystkich chętnych do wzięcia udziału w akcji.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH